5 хита в грима за есента

Вижте на какво да залагате

2024-09-25 16:30:00
5 хита в грима за есента
Снимка: iStock/Alones Creative

Есента настъпи. Вече започнахме да подменяме гардероба, извадихме по-плътните дрехи и палтата, заменихме сандалите със затворени обувки и чакаме още по-хладните дни и вечери. Но освен при дрехите и обувките, новият сезон носи промяна и при тенденциите в грима. Как да се гримирате сега, за да сте модерни? Ето кое е хит, според "Good Housekeeping" и "The Every Girl".

 


Изискана очна линия

 

Очната линия завладя света на красотата още преди 12-13 години и май изобщо никога не е спирала да бъде хитова. Естествено, появяват се различни версии - понякога модерно е котешкото око, друг пък плътната и дебела очна линия, с която сте като готик принцеси. През тази есен черната очна линия остава модерна, но говорим за един по-изискан и елегантен вариант. Достатъчно е да очертаете клепачите с тънка ивица очна линия и ще сте в крак с тенденциите. Така сте наистина стилни, уверени дами, гримирате се по-лесно и бързо. Може да я комбинирате с неутрални сенки в бежово, светлокафяво, кремаво, бледорозово, бледосиво и т.н.

 

Снимка: iStock/ipag

 

Кукленски мигли - много спирала на горния и долния клепач

 

Спиралата е ваш верен приятел през новия сезон. При очната линия говорихме да една по-изтънчена версия, за нежни и минималистични черни линии по клепачите. Но със спиралата спокойно може да прекалявате. Слагайте обилно и много спирала, направете миглите много дълги, като тези на изящните кукли. Не забравяйте да слагате много черна спирала не само на горния клепач, но и на миглите на долния. Така създавате една по-драматична визия, но определено ще изпъкнете и ще се забелязвате навсякъде.

 

Снимка: iStock/heckmannoleg

 

Червило червена боровинка

 

Червеното червило е вечна класика и през есента редовно може да залагате на него, за да сте стилни и модерни. Сега хит е червилото червена боровинка. През есента и зимата залагаме на по-тъмни тонове, но още не вадете тъмночервеното червило или цвят бордо. Сега е хит класическото червено - нито прекалено тъмно, нито прекалено светло - такова, което имитира цвета на червените боровинки. Червеният цвят стана много хитов още през миналата есен и сега също е такъв. Така че - това червило ще отива и на есенните дрехи, палта, обувки, чанти. А и червеното ви прави истински изкусителки.

 

Снимка: iStock/Rawpixel

 

Зелени и сиви сенки за очи

 

Любими цветове за есента. Тревистото зелено и електриковото зелено се свързват повече с пролетта. Но по-приглушените тонове на зеленото определено са цвят на есента. Сега хит са маслиненото зелено, сиво-зеленото, кафяво-зеленото, зеленото емералд и т.н. Сивият цвят също е сред багрите на новия сезон, когато модерни са по-тъмните и земни тонове. Така че - спокойно може да залагате на сенки за очи в такъв тип нюанси. Сенките в сиво, в зелено и в сиво-зелено стоят много интересно, изискано, с тях сте в тон с по-студения сезон. Те се комбинират идеално с официални рокли и тоалети. Може сенките да са с блясък.

 

Снимка: iStock/lcorsetti

 

Розов руж

 

Едва ли има изненадани. Розовият руж се завърна преди 3-4 години и вече няколко сезона наред е много актуален. Есента не прави изключения. Смело може да продължавате да използвате руж в розови, а дори и прасковени нюанси. През студените месеци ще е хит, ако слагате ружът по-скоро в горната част на бузите. Така правят моделите по ревюта на много известни брандове. С розовия руж постигате кукленска, лъчезарна визия и сте много чаровни.

 

Снимка: iStock/puhhha

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия